maanantai 9. marraskuuta 2009

Hammashuoltoa ja possuflunssan torjuntaa

Perjantaina Leo pääsi käymään ensimmäistä kertaa hammaslääkärissä. Paljonpa niitä hampaita ei lääkäri (vai oliko se sitten hoitaja?) päässyt katsomaan, sillä Leo työnsi koko ajan lääkärin kättä vaan kauemmas ja nipisti suunsa kiinni. Uusi hammasharja otettiin kyllä innolla vastaan ja sitä pureskeltiin tyytyväisenä sillä aikaa, kun äiskä jutteli lääkärin kanssa pojan hampaiden, niiden kolmen, hoitamisesta :)

Mulle sanottiin suoraan, että imetys saisi jo loppua ja että illalla pojan hampaat pitää pestä viimeiseksi, eikä sen jälkeen saa enää imettää. Mielenkiintoinen yhtälö, kun poika edelleen nukahtaa tissille. Noh, kai se iltaimetyskin pitää vähitellen lopettaa... millähän tuon epelin sitten saa rauhoitettua nukkumaan?

Tänä aamuna käytiin ottamassa Leolle sikainfluenssarokote. En jaksa hysterisoida asiasta, mutta tottakai lähestyvä epidemia huolestuttaa. Tämän rokoteasian kanssa ollaan pähkäilty pitkään, että ottaako piikkiä vaiko eikö. Lopulta kuitenkin Leo päätettiin rokottaa, koska jos voin tällä keinoin estää pojan sairastumisen tai edes lieventää mahdollisen influenssan oireita, on se mielestäni paras ratkaisu rokotteen aiheuttamien sivuvaikutustenkin uhalla.

Aluksi olin hyvinkin pitkälle sitä mieltä, että rokotetta ei oteta, mutta ajatukset ovat muuttuneet sitä mukaa kun asiasta olen lukenut. Toivon, että rokote tekee tehtävänsä, eikä siitä tulisi kovin ikäviä oireita. Ainakin vielä Leo touhuaa ihan normaaliin tapaan. Odotettavissa tosin saattaa olla kuumeilua ja muita normiflunssan tyylisiä oireita sekä kipua tuossa pistoksen saaneessa jalassa. Täytyy vaan toivoa, että rokote ehtii antaa suojan ennen kuin kukaan meidän perheestä sairastuu. Lisää päänvaivaa ja huolta tämä tilanne kyllä aiheuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...