keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Uutta väriä terassille

Täällä on heinäkuu touhuttu pihan puolella.
On mm. öljytty terassit, maalattu seiniä ja rakennettu puulatoa, josta kuvia sitten valmiina...

 
Nuo meidän terassit ovat huutaneet käsittelyä jo hyvän aikaa ja vihdoin löysin sopivan sävytetyn terassiöljyn. Omaa silmää ei oikein enää miellyttänyt tavallinen puunsävyinen terassi tai perinteiset ruskean sävyiset terassiöljyt. Koska talokin on harmaa, valittiin öljyksi Tikkurilan Valtti kelonharmaa terassiöljy. Öljysin kahteen kertaan, koska tuo meidän terassi oli jo sen verran kulunut, että imi öljyä ihan kiitettävästi. Pitää vaan muistaa pyyhkiä liika öljy heti pois, muuten pinta jää ikävän tahmeaksi. Nyt koko terassi näyttää jotenkin heti ryhdikkäämmältä ja pintakin ihanan siisti ja sileä jalan alla.
 

Kuvissa terassi ennen ja jälkeen käsittelyn.
 
 
Mukavaa viikon jatkoa!

7 kommenttia:

 1. Aivan mahtava väri terassissa,nyt on kyllä tyylivarkauden paikka :D

  VastaaPoista
 2. Oi että, ihana!!! Minäkin haaveilen terassimme käsittelystä harmaaksi. Ruskea on jotenkin "so last season"! :) Ja perinteine ruskeahan se meidänkin terassi on, tosin vähän kulunut. En tiedä kannattaisiko se käsitellä vasta kun entinen väri on melkein kulunut pois? Vai voiskohan sen jo vetästä...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä tuo harmaa on jotenkin raikkaampi väri terassille kuin se perinteinen ruskea, johon ainakin itse oon ehtinyt jo kyllästyä.

   Tuon öljyn voi laittaa vanhan käsittelyn päälle. Lopputulos riippuu sitten siitä pohjaväristä, eli tulee tummempaa kun laittaa tumman päälle ja vähemmän kulunut terassi imee ehkä huonommin tuota öljyä itseensä. Me pestiin terassi vielä terassipesulla, niin että siitä tuli pesun jälkeen ihan tuollainen haalean vaalea. Sitä oli hyvä lähteä sitten sutimaan harmaaksi :)

   Poista
 3. Upea lopputulos! Sisääntulo sai ryhdikkyyttä :)

  VastaaPoista
 4. Hei, minua kiinnostaisi käyttää tuota samaa harmaata omalla terassillani. Minua mietityttää vain kuumiaako noin tumma sävy aurinkoisella säällä? Onko tuntunut jalkaan liian kuumalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo terassi tummana kuumempi jos aurinko porottaa siihen suoraan, mutta eipä siinä paljain jaloin yleensä tepastellakaan, joten en ole kokenut sitä ongelmaksi.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...