sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Puolivuotias

Vaihteeksi vauvapostausta... Pikkumiehen puolen vuoden rajapyykki ohitettiin viime viikolla. Aika se kuluu niin vauhdilla ettei perässä meinaa pysyä, ihan kuin tuplanopeudella tämän toisen vauvan kanssa.


Puolenvuoden iän kunniaksi pikkupoikasen suusta löytyi ekan hampaan alku :) Mikä onkin sitten aiheuttanut vähän huonompia yöunia viime aikoina... Vaihdettiin pojan D-vitamiinitipat öljypohjaisesta vesipohjaiseen ja normi korvikkeen sijaan Luukas on saanut reilun kuukauden ajan äidinmaidon ohella vatsaystävällisempää Nutrilon Omneo maitoa, joka sekoitetaan jauheesta. Tuntuu että maidon ja tippojen vaihto on auttanut meillä pojan vatsavaivoja ja vaikuttanut positiivisesti yöuniin (lukuunottamatta tuota hampaiden aiheuttamaa unilevottomuutta).

Päiviin on vihdoin löytynyt selkeä rytmi ja päikkäreitä nukutaan jopa kolmesta neljään tuntia yhtäsoittoa.  "Yöimetyksiä" on enää kerran tai pari ja monesti se ainut imetyskerta osuukin jo mukavasti aamuun.

Poitsun liikkuminen on hyljemäistä vatsallaan köllimistä ja jalkojen ja käsien heiluttelua, mikä näyttää huvittavalta. Eteenpäin ei sentään vielä päästä tuolla tyylillä. Poika myös tavoittelee leluja ja osaa vaihtaa lelun kädestä toiseen. Luukas ei edelleenkään oikein viihdy sitterissä, mutta sylissä istuminen onkin ihan toista, kun sieltä näkee kunnolla ympärilleen. Aurinkoisia hymyjä satelee höystettynä jokeltelulla ja kiljahduksilla, meidän pikku muru :)

Mittoja 6kk neuvolakäynniltä (suluissa 5kk mitat):

pituus 66,3 cm (65,5)
paino 7740 g (7420)
py 42,2 cm (42)

6 kommenttia:

 1. Voi suloisuus :) Niin ne vaan kasvaa ja aika hurahtaa ohi niin nopeasti! jonain päivänä toivottavasti meidänkin perhe kasvaa <3

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän nämä lapsoset tuntuu kasvavan, ihan liian nopsaa mun mielestä. Onneksi sitä ei ite vanhene yhtään ;)

   Mukavaa sunnuntai-iltaa myös sinne!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. :) piti ottaa oikein tuommonen "virallinen" puolivuotiskuva

   Poista
 3. Onnea puolivuotiaalle! Voin kyllä uskoa tuon, että aika kuluu paljon nopeammin toisen vauvan kanssa, kun on esikoinenkin siinä hääräämässä. Laitoin tänään sinulle paketin tulemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnittelusta!

   Ja kyllä tosiaan kannattaa jo henkisesti valmistautua siihen, että se pikkukakkosen vauva-aika vaan vilahtaa ohi. Mutta toisaalta siitä osaa nauttiakin enemmän kun vauvanhoito on jo niin tuttua ja helppoa. Näin ainakin mulla.

   Jään odottelemaan postia! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...