torstai 22. huhtikuuta 2010

Kevättää


Kevät on tulla tupsahtanut jostain kulman takaa ihan yllättävällä nopeudella. Ihanaa kun lumet ovat kadonneet ja pihalle pääsee ilman täystoppavarustuksia. Leo on ollut ihan innoissaan tästä uudesta vuodenajasta ja sen tuomista mahdollisuuksista tutkia luontoa ja sen ihmeellisyyksiä. On tutkittava talven jäljiltä lässähtänyttä nurmikkoa, pihalle tippuneita oksia, kukkaruukkuja, käpyjä, lehtiä... Kaikki on äärettömän mielenkiintoista kun jokainen kokemus on uusi. Ja jos mainitaankin lause "lähdetäänkö ulos?", poika on jo vaatekaapilla hakemassa kenkiään ja suuntaa kohti ulko-ovea :D


Vielä kun tämän taloyhtiön leikkipaikka ja hiekkalaatikko korjattaisiin, olisi omalla pihalla kiva leikkiä. Tällä hetkellä hiekkalaatikko on hajalla, samoin penkki. Lasten keinusysteemikin vanha kiikkerä hökötys. Talven lumimassoja siirtelemään tullut iso traktori jyräsi leikkipaikan alleen :( Kuvat ovat uudistetulta leikkikentältä mummilan läheltä.

Flunssakin on taas hetkeksi selätetty, mutta Leon korvatulehduksesta jäi päälle pienimuotoinen syömisongelma. Kipeänä syöminen oli tottakai hankalaa ja poika kieltäytyi lähes kaikesta ruoasta mitä yritettiin syöttää. Nyt päälle on jäänyt kieltäytyminen puurosta ja välillä muustakin ruoasta. Kädet vaan huitoo ja vispaa vimmatusti jos lusikkaa tuokaan lähelle pojan suuta. On vaatinut aikamoista kekseliäisyyttä, jotta puuronsyönnit sujuisivat ilman pojan tai vanhempien hermojen menetystä. Mutta edelleen ruokalistalla on se tylsä puuro. Näin pienestä en vielä luovuta.

Syömisongelmaan saattaa olla myös muita syitä. Kuten hampaat. Kahdeksan edellisen hampaan lisäksi Leolle on tulossa nyt kerralla kuusi muuta hammasta! Kulmahampaat ja parit poskihampaat. Ei sen enempää. Kai tuokin on kohtuullinen syy syömislakkoon. Mutta ennen kaikkea hampaiden tulo vaikuttaa uniin. Eli katkonaista on, välillä parempia öitä, toisinaan taas ei.  Valon lisääntymisen myötä aamuheräämisetkin ovat aikaistuneet... epätoivottu lieveilmiö tähän lähestyvään kesään. Silti valo on oikein toivottu vieras, aurinko paistakoot ja lämmitäkööt. Kyllä sitä jaksaa vähän vähemmilläkin yöunilla kun päivä on aurinkoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...