perjantai 2. huhtikuuta 2010

Rahka-persikka piirakka



Pääsiäisen kunniaksi leivoin rahka-persikka piirakan. Itse tykkäsin, että tämä oli ehkä hieman turhankin makeaa, mutta miehelle maistui hyvin.

Tässä ohje, joka on muokattu Pirkan vastaavasta reseptistä.

Pohja (murotaikina):
125 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa sekaan muna. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi.

Täyte:
1 tlk (250 g) maitorahkaa
1 tlk (2 dl) vispikermaa
3 kananmunaa
1/2 dl sitruunanmehua
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
muutama persikanpuolikas pilkottuna

Pinnalle:
2 tlk persikkaviipaleita
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria

Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sitruunanmehu, sokeri sekä vanilliinisokeri. Lisää persikanpalat. Kaada täyte murotaikinalla vuorattuun vuokaan ja paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä. Valuta persikkaviipaleet hyvin ja asettele ne piirakan pinnalle. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti sitten runsaammin. Tarjoa kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...