sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Synttäriyllätyksiä sekä hieman vastatuulta

Musta on tullut nyt virallisesti kolmekymppinen!
KOL-ME-KYM-MEN-TÄ!
Huh, huh, yritän edelleen totuttautua ajatukseen. Eilen mulle oli järjestetty kivaa ohjelmaa pitkin päivää, jota osasinkin hieman etukäteen odottaa. Päivään kuului shoppailukierrosta ystävän kanssa, meikki ja kampaus ammattilaisen käsissä, ravintolaillallinen, hauskaa iltaohjelmaa, vähän tanssahtelua ja yöksi miehen kanssa hotelliin :)  Sain vielä tuon ihanan päivän lisäksi lahjaksi toivomani radion. Nyt keittiössä on mukavaa touhuta tätä kapistusta kuunnellen.Ylläripäivän onnistuminen oli kuitenkin vaakalaudalla, koska Leo tuli loppuviikosta kipeäksi. Onneksi  saatiin järjestettyä mummi hyväksi hoitajaksi ja Leo tervehtyi lauantai-illaksi sen verran, että vanhemmat uskaltautuivat lähtemään illanviettoon kotiseinien ulkopuolelle pitkästä pitkästä aikaa. Koskaan aiemmin ei Leo vielä olekaan ollut yön yli äiskästä erossa. Mutta hoitovastuun siirto onnistui ongelmitta ja yökin oli mennyt kuulemma hyvin.

Mutta palatakseni vielä tarkemmin Leon sairaskertomukseen... Torstaina pojalla oli siis kuumetta heti aamusta, sitten alkoi nenä vuotaa. Samana päivänä koitin saada Leolle aikaa lääkäriin, koska jokin tuossa yhtäkkisessä kovassa kuumeessa ja pojan voinnissa tuntui epätavalliselta ollakseen pelkkää flunssaa. Terveskeskuksen ajanvaraukseen soittaessani sain lääkäriajan sijasta tympeän naisäänen kertomana ohjeen vaan höyryhengitellä pojan kanssa, jospas se siitä, kun kerran kyseessä oli vasta ensimmäinen sairaspäivä. Viis äidin epäilyt jostain muusta kuin normiflunssasta. Samalla tuli tunne, että olenpas mä nyt ylireagoiva ja hätäinen äiti, joka kehtaa rasittaa tämän kyseisen naisen työpäivää turhalla puhelullaan.

Kuumeilu jatkui koko päivän ja sitä seuraavan, eikä pojan olo ollut kohentunut merkittävästi lauantai-aamuunkaan mennessä, jolloin poika vihdoin saatiin lääkäriin. Tuloksena kunnon korvatulehdus ja kuuri poitsulle. Että näin. Nyt ollaan jo onneksi parantumaan päin ja poika alkaa olla pikku hiljaa oma vilkas itsensä. Mutta tästä opin sen, että kannattaa vaan luottaa omiin vaistoihin, kun on kyse omasta lapsesta. Olisi pikkuinen päässyt vähän lyhyemmällä sairastelulla tästäkin, jos olisi päässyt lääkäriin ajoissa.Vielä en ole ehtinyt järjestää mitään varsinaisia juhlia vanhentumiseni johdosta, mutta omaa perhettä varten tein tänään perinteisen kakun korvikkeeksi tämmöisen helpon ja nopean kääretortun kermavaahtopäällisellä. Välissä mansikkahilloa, hieman persikkaa ja banaania.

Nostalgian( ja kakun)nälkäisen kahvipöytä.

Piti kuvata vielä etualalle tuo vanha ja söpö Arabian Sointu-nekka, joka on kulkeutunut lapsuudenkotoa omaan kotiini pikku aarteeksi. Lapsena tykkäsin eniten juuri tuosta pikkunekasta. Tähän sarjaan haluaisin ehdottomasti vielä kahvikupit, -lautaset ja -kannun. Ovat vaan aika hintavia huuto.netissä. Tykkään vanhoista tai vanhan tyylisistä kauniista esineistä, kuten varmaan kuvasta näkyy. Tuo uusi radio kuulunee samaan kategoriaan. Arabian Lumi-sarjasta meillä löytyy kahvikuppeja, sekä syviä lautasia. Lisääkin voisi hankkia.

Näihin mietteisiin taidan päättää tämän sekalaisen tilkkutäkki-postauksen :)

4 kommenttia:

 1. Onnea kolmekymppiselle näin pikkuisen myöhässä! Ihana päivä sinulla ollut!

  VastaaPoista
 2. Onnea kolmekymppiselle nuorelle :) Mä tunnen oloni niin vanhaksi, kun on jo muutama vuosi mennyt yli tuosta rajasta...

  VastaaPoista
 3. Onnittelut täältäkin, rouvalta 32-v..On ollut hauska seurata/vertailla noita sun vanhoja neuvolapostauksia ja katsoa,miten omilla viikoilla mennään. Itsellä lähtölaskenta lähenee, rv38+3...Olo kyllä ihmeen hyvä ja pystyn toimimaan paljon, käymään lenkillä, siivoamaan (ikävä kyllä), shoppailemaan, ja etenkin nukkumaan...Eilen oltiin vielä miehen kanssa leffassa katsomassa 3d Titaanien taistelu. Aika taistelu kävi vatsassakin vauva vs.kylkiluut. Taisi meteli pitää hereillä pikkuista.

  Mukavaa kevättä ja aurinkoisia kelejä!

  T:Sofia

  VastaaPoista
 4. Kiitos onnitteluista! Kyllä tähän ikään alkaa pikkuhiljaa tottua ;)

  Sofia: Kiva jos vanhoista postauksista löytyy vielä jotain kiinnostavaa. Teillä alkaakin olla pian jännät ajat käsillä ja kohta pikkuinen nyytti sylissä. Tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...