maanantai 21. joulukuuta 2009

Joulurauhaa?

Koin taas aamulla hyvän muistutuksen siitä, miksi niin kovasti haluan muuttaa tästä taloyhtiöstä omaan kotiin ja rauhaan. Muut asukkaat kun ovat lähestulkoon kaikki eläkeikäisiä, ei lapsiperheelle heru paljoa sympatiaa. Tai sitten nuo naapurit eivät vaan tajua miksi on lievästi sanottuna ärsyttävää, että vajaan sentin lumikerrosta kolataan pihamaalla kovalla kolinalla ja jyskeellä aamulla puoliseitsemältä. Kolaamista säestää vielä muille aamuvirkuille naapureille suureen ääneen esitetyt aamu-tervehdykset. Aaaaargh! Huonosti nukutun yön jälkeen tälläinen herätys on varsin epämieluisa, meluisa kylläkin. Ja heräsihän siihen sitten Leokin lopulta :(

Joo onhan se kiva, että pihamaa kolataan silloin kun lunta on kunnolla ja se kolaaminen on tarpeellista. Huvittavinta, että piha siivotaan aina kaikkien muiden asuntojen kohdalta paitsi meidän...  Autokatoksenkin edusta kolataan todella tarkaan kiertäen meidän auton kohta, joka siis on autokatoksen keskellä. Pientä mielenosoitusta meitä kohtaan kenties? En nyt tietenkään odota että meidän pihaa kukaan muu käy siivoamassa, mutta tuo on jotenkin niin läpinäkyvää, että muiden pihat kyllä, muttei meidän. Itse kyllä siivoan kaikkien asuntojen edustat jos joskus ehdin kolan varteen ennen noita naapureita. Mutta se ei tapahdu todellakaan aamuvarhain! Eikä yleensä siinä vaiheessa, kun ehditään Leon kanssa pihalle ole enää mitään muuta siivottavaa. Tokaisihan yksi ukko viime talvena miehellekin, että vois se sun akkakin joskus pihan kolata kun kerran on aina vaan kotona! Niin no olin äitiyslomalla pienen vauvani kanssa ja kiinni vähän muissa hommissa. Ei noilla aina oikein äly välähdä.

Sainpas purettua pahimman ärsytyksen. Puuh!

3 kommenttia:

 1. Tähän väliin voisin muistuttaa talopaketistamme...Kyselit aiemmin tietoja näistä. Meillä on Helmitalon Onnenhelmi yläkertavarauksella (www.helmitalo.net). Paketin hinta avaimet käteen n. 130.000 euroa (varmaan noussut vähäsen). Siihen tuli meillä landella viemäröinnin järjesteleminen ja sähköön+ veteen liittyminen päälle. Joten ei nää paketitkaan enää ihan mahdottomia ole, kun seuraa talojen hintoja...
  Välillä mietin, oliko maalle muuttaminen järkevää, mutta sitten kun muistan tuon suomalaisen naapuri-mentaliteetin taas niin olen ihan tyytyväinen.
  T:Sofia

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla teidän taloprojektista. Kävinkin noilla Helmitalon sivuilla tutkimassa mallistoja, mutta taitaa olla niin, ettei firman toimialue yllä Pirkanmaan/Etelä-Suomen ulkopuolelle. Harmi. Talomallit näyttävät ihan kivoilta ja pohjaratkaisut miellytävät omaa silmää, eikä hintakaan hirvitä.

  Millanen kokemus teillä on ollut kyseisestä talotoimittajasta, onko kaikki sujuneet hyvin? Ja millaisia pintamateriaaleja tuohon pakettiin kuuluu, kuinka laadukkaita siis, kun tuolla sivuilla ei näytä niistä olevan mitään tietoa.

  Olisihan se ihanaa aloittaa tuo rakennusprojekti meilläkin. Pitää vaan vissiin malttaa vielä.

  VastaaPoista
 3. Kyllä ne ihan tekee liki ympäri Suomea taloja. Meillä kävi pääkaupunkiseudulta esim.porukkaa katsomassa taloja. Ja nyt on jopa jonoa, kun olivat asuntomessuilla esillä. Eli saa vähän pidempään odotellakin.
  Hintaan kuuluu peruspintamateriaalit, lattioihin laminaatti, laattoja kuului vaaleita ja tummia, aika perusjuttuja, tapetit n.10 eur/rll. Mutta jos otat kalliimmat materiaalit, maksat vain erotuksen. Esim. meille tuli mosaiikkiboordi pesuhuoneeseen, tapetit oli kalliimpia, keittiökaappien muutos oli 150 euroa jne. Ja tärkeä pointti, hinta sisältää maatyöt, joita ei kuulu monellelkaan talotoimittajalle. Takka eikä portaat ei kuulu hintaan.
  Olimme tyytyväisiä toimittajaan. Vähän vastaavia vähän laadukkaammilla materiaaleilla on Designtalolla, mutta niillakin hinnat nousseet ja taas ne maatyöt eivät kuulu hintaan.
  Kuvia mun facebookissa, jos kiinnostaa (hae sofia welling).
  T:Sofia

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...