lauantai 19. joulukuuta 2009

Pulkkailua ja punaposkia
Saatiin tuttavilta heidän lapsiltaan tarpeettomaksi jäänyt vauvapulkka ja tänään Leo pääsi sitä testaamaan ensimmäistä kertaa. Tosin pulkka tuntui jo hieman pieneltä Leolle, kun lampaantaljapehmusteen viedessä tilaa pojan jalat tulivat pulkasta ulos. Mutta ulkoilu kauniissa säässä lumisateen keskellä oli kivaa vaihtelua sekä pojasta että äidistä paukkupakkasten aikana sisällä vietetyn ajanjakson jälkeen. Saatiin oikein kunnon omppuposket pakkassäässä. Jouluidylliä parhaimmillaan :) 

Leon kanssa on hauskaa puuhata kaikenlaista, mitä isommaksi hän tulee. Ymmärretään yhä paremmin toisiamme joka päivä :) Poika on alkanut myös pälpättää yhä enemmän omia juttujaan, vaikka kunnon sanoja, ainakaan sellaisia, joita äiti ymmärtäisi, ei ole vielä kuulunut. Paitsi yksi! Ja tästäkään en vielä hetki sitten ollut varma kuvittelenko vain vai tarkoittaako sana sitä mitä luulen. Useamman viikon Leo on sanonut "ätä". Ja tänään kun tulin kaupasta kotiin, konttasi Leo innoissaan äitiä vastaan ovelle ja huikkasi "äitä!" :D Ihanaa ja suloista. Monen ihmisen, asian tai esineen Leo jo tunnistaakin nimeltä. Myös paiputuksen Leo oppi tässä vähän aikaa sitten. Parhaiten hän heiluttaa omalle peilikuvalleen ja joskus satunnaisesti ihan kelle tahansa, oli tyyppi sitten tulossa tai menossa :D

Päivät on kuluneet taas nopsaan kohti joulua. Joka aamu Leon kanssa avataan Kaisa Rekisen söpö metsämaisema-joulukalenteri ja joka kerta kun luukku avataan, hihkuu poika innoissaan kun luukusta kurkkaa joskus pöllö, karhuherra tai toisinaan tonttupipoinen pupujussi. Ihana kalenteri tuollainen perinteinen.

Melkein kaikki jouluvalmistelutkin alkaa olla tehtynä, mikä on aika harvinaista kun olen toisinaan tämmöinen viimehetken ihminen. Joululahjat on olleet hankittuna jo hyvän aikaa ja jotain on tehty itsekin. Koti on koristeltu ja pää tursuaa jopa liikaa kaikista ihanista joulusisustusideoista, mitä haluaisin toteuttaa. Kunnon joulusiivon teen aina perinteisesti vasta aatonaattona samalla kun kinkku paistuu uunissa ja kuuntelen joululauluja. Odottaminen, se jännittävä tunnelma ja joulun valmistelu onkin joulussa se paras juttu sekä perinteiden siirtäminen omalle pikkuiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...