maanantai 14. joulukuuta 2009

Piparkakkutalo

Tupa edestä...

Tuli väsättyä tänään Leon kanssa karkkipiparisatutupa :) Kaavat ja koristeluideat ovat omasta päästä. Kuuman sokerin kanssa onnistun yleensä sähläämään, mutta tällä kertaa säästyttiin palovammoilta. Kiva projekti ja tulos varsin onnistunut, noin niinkun elämäni toiseksi piparkakkutaloksi.


...ja tupa takaa

Talon valmistukseen kului:

Myllyn paras piparkakkutaikinalevyjä (1 pkt ja kaikki tuli käytettyä)
Sulatettua sokeria talon osien kiinnitykseen. Tässä työssä isona apuna oli silikonilasta.

Koristeluun:
Marianne-rakeita
Ranskanpastilleja
Karkkikeppi
Hopeisia helminonparelleja
Piparin muotoisia nonparelleja
Tomusokeria ”lumisateena” siivilän läpi
sekä
Sokerikuorrutus, joka valmistui seuraavista aineista:
1 munan valkuainen
3 dl (reilu) tomusokeria
5-6 tippaa sitruunamehua

parhaiten kuorrutekoristelut saa tehtyä kun sokerimassan laittaa minigrip-pussiin (0,5l) ja leikkaa pussin kulmaan vain ihan pienen reiän.

1 kommentti:

  1. No on se kyllä hieno! Eikä onnistuisi näillä "nakki"sormilla. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...