maanantai 12. marraskuuta 2012

Sadepäivän sarvet

 

Sateinen ja tylsä sää = erinomainen päivä leipoa

Tänään tehtiin juustosarvia hyvin yksinkertaisella ohjeella.
Lopputulos tosin muistuttaa enemmän pulleita toukkia, mutta ihan hyviä nämä olivat pienen voinokareen kera :)

Ohje kahteen pellilliseen (32 kpl)

4 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
0,5 tl sokeria
10 dl vehnäjauhoja
200 g juustoraastetta

Maito lämmitetään n. 42 asteiseksi ja siihen sekoitetaan hiiva sekä suola ja sokeri. Lisätään jauhot ja vaivataan taikina tasaiseksi. Annetaan kohota.

Taikina jaetaan neljään osaan. Jokainen osa kaulitaan pyöreäksi levyksi, jotka kukin jaetaan vielä kahdeksaan lohkoon. Lohkon leveämpään päähän lisätään juustoraastetta täytteeksi. Rullataan sarven muotoon ja voidellaan kananmunalla.

Paistetaan uunissa 225 asteessa kymmenisen minuuttia.

 

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...