maanantai 4. kesäkuuta 2012

Äitiyspakkaus ja odotusta


Niin se aika rientää. Kohta kasassa raskausvikkoja 30.  Meni hyvän aikaa ennenkuin heräsin siihen, että äitiysraha- ja äitiysavustushakemuksenkin voisi jo tehdä. Äitiyspakkauksen sain hakea postista pari viikkoa sitten, mutta äitiysrahapäätöstä vielä odotellaan. Pakkauksen parhaimmistoa oli mielestäni harmaa haalari ja omppukuvioiset potkarit :) Aina yhtä kivaa ihastella uusia pikkuisia vauvanvaatteita.

Sain käytyä viime viikolla myös sokerirasituksessa, sielläkin aika lailla viime tipassa. Jotenkin kaikkea vaan lykkää, kunnes on pakko hoitaa asia pois alta. Miten musta on tämmönen tullut? No, rasituksen tulokset olivat hyvät, kaikki arvot olisivat käyneet paastoarvoiksi ja hoitaja nauroikin, että joinko ollenkaan sitä sokerilitkua. Paasto siis 4,4 (raja-arvo 5,3), yhden tunnin jälkeen 4,7 (10) ja kahden tunnin jälkeen 4,6 (8,6). Siltä osin kaikki kunnossa.


Pieni jännitysmomentti liittyen vauvan syntymään ja laskettuun aikaan tuli miehen kertausharjoituskutsun myötä. Miehellä olisi kertausharjoitus juuri viikko lasketun ajan jälkeen. Ei kovin kiva jos isi joutuu viikoksi jollekin metsäleirille ja vauvan syntymä osuisi juuri tuohon ajankohtaan... (Leokin syntyi melkein kaksi viikkoa yliaikaisena). Saa nähdä miten lykkäyspäätös onnistuu tällaisessa tilanteessa. Kellään kokemusta?

Massu kasvaa ja vauva potkuttelee paljon. Jostain syystä potkut tuntuvat enimmäkseen aina tuossa ylämahalla, oikealla puolella. En vaan ole saanut selville, miten päin vauva silloin mahassa on, pönkääkö päällä, pepulla vai jaloilla, mutta tuo paikka on aina se tavallisin missä liikkeet tuntuvat.


Työtkin alkaa olla loppusuoralla, vielä ensi viikko ja sitten alkaa kesäloma, jonka päälle äitiysloma. Äkkiä menee tämä aika ja vähiin käyvät odotuspäivät. Vielä pitäisi ehtiä yhtä sun toista ennen vauvan tuloa: vauvan huone kuntoon, ylimääräisten tavaroiden inventeerausta ja myymistä kirpputorilla, pihan laittoa, talon maalausta jne... tekeminen ei kyllä kesäksi lopu. Tätä kaikkea suunnitellessa ja odotellessa.

1 kommentti:

  1. Kyllä luulisi, että niitä kertausharjoituksia pystyy lykkäämään tuommoisen asian takia, eihän sitä enää kovin paljon pätevämpää syytä voi ollakaan, ainakaan minun nähdäkseni.

    Minulla myös liikkeet tuntuvat eniten juuri ylämahassa ja olen onnistunut hahmottamaan pienokaisen niin, että hän köllii pää alaspäin minusta katsottuna vasemmalla puolella ja potkuttelee rintalastan alle minkä jaloista irtoaa. Ja vastaavasti hikka tuntuu eniten alavatsassa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...