maanantai 25. kesäkuuta 2012

Talon maalausta ja pihahommia


Talo on vihdoin saatu maalattua kertaalleen. Väri ei ihan osunut kohdilleen, koska sävy eroaa viime syksynä maalatusta autokatoksesta jonkin verran. On se hienoa, miten maalikaupasta saa samalla värikoodilla eri sävyistä maalia ja syynä tähän on kuulemma se, että maalikone on vaihtunut. Olisi kuitenkin ihan kiva, että asiakkaalle ilmoitettaisiin etukäteen, että sävy saattaa olla jotain muuta kuin ennen, erityisesti kun testimaalauksen jälkeen kävin vielä erikseen kyseisessä kaupassa kysymässä voiko sävy olla sama kun näyttää omiin silmiin jotenkin erilaiselta. "Joo, joo samaa on ja sävy tummenee kuivuessaan..." Eipä tummunut ei. Nyt meillä on perusharmaa autokatos ja sinisenharmaaseen vivahtava talo. Toivottavasti kakkosmaalauskerta saa rakennukset samanvärisiksi. Eikä talonkaan sävy paha ole, mutta harmittaa tuo talon ja autokatoksen erivärisyys ja erityisesti maalikaupan toiminta.


Pihamaalle on tuotu hurja määrä lisää täyttömaata ja se on tasattu. Kaivinkone on pyöritellyt pyynnöstäni isompia kiviä kivikon pohjaksi takapihan nurkalle, johon saan pian alkaa suunnittelemaan kukkaistutuksia. Nyt samainen kone  häärii tontilla levittäen multaa. Alkaa piha vähitellen näyttämään ihan oikealta pihalta. Tuossa pihatiellä kököttää kasa luonnonkiviä odottaen pääsyä sokkelin reunalle, aion ne siitä itse käsityönä paikalleen asetella. Maha vaan alkaa olla tiellä :) Ihmeen hyvin oon kuitenkin jaksanut pihahommia tehdä, vaikka moni jo suosittelee jättämään hommat toisille ja keskittymään pelkästään masun kasvatukseen. Mutta koska ei supistele ja olo on muutenkin hyvä, miksi en tekisi hommia oman jaksamisen mukaan ihan normaalisti. Kesäkukkasia on tullut hankittua tänä vuonna normaalia enemmän. Löysin ihanan hehkuvan väriset amppelit koristamaan etuterassia ja autokatoksen edustaa. Itse terassi kaipaa kyllä vielä käsittelyä, koska on haaltunut vuodessa melkoisesti. Jollain tummemmalla öljyllä olen ajatellut sen käsitellä. Aikaa kaikenlaiseen puuhailuun on nyt mukavasti kun Leon kanssa vietetään jo kesälomaa :)


Toivotaan vaan paljon lämpimiä ja kauniita kesäpäiviä.

3 kommenttia:

  1. Vau te olette saaneet ison urakan loppuun. Ja hyvältä näyttää :) Valitettavan tutulta kuulostaa toi teidän maalisotku. Meille kävi niin että maalikauppa sekooitti meille seoksen jota ei siis värikartasta löytynyt. Se talletettiin heidän koneelleen ja "täällä se säilyy, tulette vaan hakemaan lisää kun tarvitsette"... joo vuotta myöhemmin samainen kone oli vaihdettu uuteen ja tietenkään asiakkaiden maalitietoja ei oltu siirretty uuteen koneeseen. :( No nyt meillä on siis rappukuilun ylä- ja alaosa (siis kerrosten välinen osuus) maalattu eri värisellä maalilla. Lähellä noi sävyt on muttei kuitenkaan sama. ÄRSYTTÄVÄÄ!

    VastaaPoista
  2. Ja meillä on nyt laikukas talo :/ Ei ollut tämä maalisävy sama kuin edelliset viisi pönttöä...täytyy lähteä asiaa selvittämään. Ottaa päähän!! Paikattu vielä jotain kohtia ja aiemmin paikkaukset eivät oo näkyneet yhtään... No onneksi tulee vielä toinen maalikerros päälle.

    VastaaPoista
  3. Hei, mikä mahtaa olla talomaalin sävy/koodi? Hienolta näyttää :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...