maanantai 10. lokakuuta 2011

Toista kertaa

Vähitellen alkaa muistua mieleen reilun kolmen vuoden takaiset odotuksen alkumetrit. Samalla kaavalla tuntuu menevän tämäkin raskaus ainakin alkutuntemusten perusteella. Ja ne oireet olivat? Pissittää, paleltaa ja väsyttää, tuntemukset noin niinkuin pähkinänkuoressa. Seuraavan kuukauden aikana odotettavissa on väsyn lisääntymistä potenssiin sata. Toivottavasti vältyn tälläkin kertaa pahoinvoinnilta. Ajatukset pomppii ja kaikki vauvajutut kiinnostaa taas. Odotusmahojakin on yhtäkkiä joka puolella :D

Pakosti tulee verrattua fiiliksiä edelliseen raskauteen, jolloin kaikki oli uutta, ihmeellistä ja jännittävää. Pelottavaakin. Nyt jo tietää mitä tuleman pitää jos kaikki vaan menee hyvin.  Mitenkään tätä raskautta vähättelemättä on kuitenkin myönnettävä, että se ensimmäisen raskauden tuoma wow-efekti ei ole ihan samaa mittaluokkaa, kun homma on jo tuttua entuudestaan. Ylimääräinen stressaus puuttuu, mikä on kyllä mukavaa ja tekee odotuksesta rennompaa. Raskauden saattaa unohtaa välillä hetkeksi, kunnes se palaa taas mieleen ja alan hymyilemään idioottimaisesti. Kesävauva - ihanaa :)

3 kommenttia:

  1. Oi onnea! :) Täällä olikin ihania uutisia! Kesävauva, voi miten hienoa :) Ja aika bueno ajoituskin, noinniinkuin talonvalmistumisenkin kannalta. Meillehän odotetaan nyt myös toista lasta, rv 24, ja voin kyllä kertoa ettei ihan kaikkista helpoin yhdistelmä ole ollut tämä raskaus tähän asti ja talonrakennusprojekti samalla... huoh. Mutta koskapa me nyt ei olla koskaan voitu ennakoida raskaaksitulemista, saati luottaa satavarmasti sen onnistuvan, niin hienoahan tämä totta kai silti on. Ruuhkaisia vuosia eletään, mutta pohjimmiltaan onnellisia :) Samaa onnellisuutta ja onnea teillekin toivotan!

    VastaaPoista
  2. Anniina: Kiitos onnitteluista! On kyllä munkin mielestä tällä vauvalla aika mainio ajoitus. Ei tässä näköjään nää projektit lopu kesken ;)

    Uskon kyllä että on varmasti haastavaa, jos rakennusaika ja raskaus osuu samaan aikaan. Onnea ja jaksamista loppuraskauteen! :)

    Toukan äiti: Kaunis kiitos :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...