perjantai 26. maaliskuuta 2010

Telepatit

Tunnustan... Ostan silloin tällöin (niin kuin varmasti moni muukin äiti) omaa aikaa istuttamalla lapsen lastenohjelmien ääreen. Hyi, hyi, huono äiti... Mutta minkäs teet, välillä on vaan saatava tehdä kotitöitä ilman lahkeessa roikkuvaa pikku apulaista.

Ja onko se nyt oikeesti niin kamalaa, jos lapsi viihtyy ja äiti saa tehtyä hommia noin sata kertaa nopeammin kuin lapsen kanssa. Eri asia, jos ohjelmia tuijotetaan pitkin päivää jatkuvasti, sellaista mäkään en ymmärrä. Jotenkin on vaan iskostunut takaraivoon semmoinen kielteinen fiilis tuosta oman ajan ostamisesta lapsen tv:n tai tietokoneen katselun kustannuksella. Mutta äidithän ovat tunnetusti hyviä syyllistämään sekä itseään, että muita äitejä tälläisten asioiden suhteen, joten ehkä on parasta vain vaimentaa se pieni päässä nakuttava ääni.

Pikku kakkonen meillä pyörii joskus taustalla, ei Leo sitä varsinaisesti edes katsele, mutta laulut ja ohjelmien tunnussävelmät laittavat monesti pienen pojan jalat tanssahtelemaan. Tosin on yksi ohjelma, jota Leokin jaksaa seurata tiiviisti, nimittäin Teletapit. Jokin kumma niissä rasittavissa, värikkäissä ja hihittävissä otuksissa jaksaa tuollaista pientä kiehtoa. Teletappeja eli telepatteja, katsotaan youtubesta, samoja pätkiä moneen kertaan. Ja aina vaan ne jaksaa poikaa kiinnostaa. Mulla vaan alkaa tulla korvista ne samat hihkumiset, joten menin tilaamaan Leolle dvd:nä nämä:


Ja samalla ostin itselleni tulevaisuutta varten sitä kuuluisaa omaa aikaa. Eikä tullut huono omatunto. Ainakaan vielä. Tilausta odotellessa.

2 kommenttia:

  1. Täällä ilmoittautuu yksi "huono äiti", joka arvostaa yli kaiken tv 2:n lastentuntia kello viidestä kuuteen. Myös aamun pikkukakkonen on ihan pop äidin mielestä :)

    Olen samaa mieltä, että tv on ok, kunhan sitä ei koko ajan tuijota ja vähän miettii, mitä lapsi sieltä katsoo. Mä luulen, että meidän on kanssa hankittava pari uutta dvd:tä, koska alkaa tulla Unelmatarha jo korvista ulos...

    VastaaPoista
  2. Meidänkin typy tykkää katsella musiikkipätkiä ja tunnareita Pikku Kakkosesta ja sitten tanssia niiden tahtiin. Ainoa, minkä jaksaa kokonaan katsoa on Hertan maailma, se on ihan hitti. Sitä joskus katsellaan myös netistä.
    Mä en jaksa potea huonoa omaa tuntoa siitä, kuitenkin suurimman osan päivästä neiti puuhailee ihan muuta kuin katselee telkkaria, joten ei kymmenen minuuttia silloin tällöin haittaa mittään!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...