tiistai 6. lokakuuta 2009

Neuvolassa jälleen

Eilen Leolla oli 10 kk neuvola, tai pikemminkin 10,5 kk neuvola. Leon neuvolantäti oli yht äkisti vaihtunut ja olin hieman kummissani kun tästä muutoksesta ei oltu informoitu vanhempia etukäteen. Nooh, vanha täti otti halutuunsa uuden alueen ja meidän alueen tädiksi tulee joku, jota en kyllä vielä eiliselläkään käynnillä tavannut. Meidät otti vastaan nuori harjoittelijatyttö, todella mukava ja varmasti ihan omalla alallaan, mutta tämä äiti on niin vanhanaikainen että olisi mieluusti halunnut jutustella myös jonkun kokeneemman tätösen kanssa. Varsinkin kun kuulin, että seuraava neuvolakäynti onkin sitten vasta reilun puolen vuoden päästä! Olin ihan että mitäh? Ei ollenkaan yksivuotisneuvolaa! Onkohan näin säästösyistä vai ihan yleinen trendi? Lääkärineuvolan kuvittelin olevan siinä yhden vuoden kieppeillä, mutta ei. Edellinen lääkärikäynti oli viime keväänä ja seuraava siis vasta ensi keväänä.

Neuvolakäynti sujui silti ihan rutiinilla. Poju käytti kyllä kaikki hurmaustaitonsa ja oli ihan intona kun tämä harjoittelijatyttö hänelle jutteli ja poikaa ihasteli. Painokäyrä oli odotetusti hieman tasaantunut kovan liikkumisen myötä, mutta on silti edelleen noususuhdanteinen. 10 kiloa ja 400g. Pituutta oli 75,5cm. Sekä pipo 45cm.

Rokotuskin annettiin, mikä sai vähän itkua aikaan, mutta nopeasti paha mieli unohtui kun sai leikkiä neuvolan mielenkiintoisilla leluilla. Hemoglobiini otettiin Leolta myös ekaa kertaa ja se oli 124, mikä on ilmeisesti hyvä tulos lapsella.

Juttelut jäi sitten vähän vähemmälle, kun muutamiin omiin kysymyksiini harjoittelija ei oikein tyhjentävästi osannut vastata. Ruoka-asioista juteltiin, tuttua asiaa etukäteen. Vähitellen saa alkaa siirtyä perus kotiruokaan noista ns. vauvanruoista. Viiliä ja joguttia Leo onkin jo maistellut ja ne ovat hänelle ainakin toistaiseksi hyvin sopineet, niinkuin kaikki muutkin tähän mennessä tarjotut ruoat. Toivottavasti jakossakin vältyttäisiin allergioilta ym. kutsumattomilta vierailta.

2 kommenttia:

  1. Meillä oli 1-v. neuvola, ja tosiaan seuraava on meilläkin vasta puolen vuoden päästä. Me saatiin rokotekin tiistain reissulla, ihan outoa, että seuraavan kerran mennään neuvolaan vasta ensi keväänä!

    VastaaPoista
  2. Meillä oli 1V neuvola. Seuraavaksi mennään 1,5V neuvolaan. Harmillista, ettei teillä ollut ja vielä noin kiireistä menoa neuvolassa...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...