maanantai 8. huhtikuuta 2013

Pienen budjetin tuunailua

 
 
Olen jo pidemmän aikaa suunnitellut kokeilevani kenkälaatikoiden tapetoimista näteiksi säilytyslaatikoiksi. Tässä eräänä päivänä kenkäkaupassa piipahtaessani kysäisin josko saisin viedä tyhjiä kenkälaatikoita kotiin projektiani varten. Sain kuin sainkin penkoa liikkeen varastossa kotiin viemisiksi aimo kasan erikokoisia ja mallisia laatikoita. Miten sitä voikaan innostua jostain kenkälaatikoista niin kovasti :D Lisäksi löysin Tiimarin alesta tummansinisiä, pahvisia lehtikoteloita muutaman kymmenen sentin hintaan per kipale, jotka ajattelin myös päällystää. Viikonloppuna sitten testasin tapetoida yhden kenkälaatikon sekä lehtikotelot hauskalla puuaiheisella lastentapetilla, joka sekin on muuten aikanaan tarttunut mukaan jostain alesta.
 
Tästä lähdettiin liikkeelle...
 
Kenkälaatikon päällystämiseen leikkasin palat vapaalla tyylillä sommittelemalla laatikon ensin tapetin päälle. Lehtikoteloille piirsin kaavan ensin voipaperille, jonka jälkeen leikkasin sopivat mallin mukaiset palat tapetista. Sitten vaan sutimaan tapettiliimaa ja mallaamaan paloja paikoilleen. Varsinkin kenkälaatikoiden kanssa meni tovi miettiessä, miten tapetin saa kaikkein parhaiten käänneltyä, jotta laatikon nurkista tulee siistit.
 
 
Nyt on Leon Aku Ankoille ja Nalle Puh -lehdille kunnon säilytyspaikka sekä pikku muistoille oma laatikko. Kenkälaatikon reunaan leikkasin liitutaulutarrasta palasen, johon voi kirjoittaa mitä laatikko sisältää. Tuo liitutaulutarra on mulle aika uusi tuttavuus, mutta sille on jo mietittynä monen monta kivaa käyttökohdetta ja tuunausideaa. Liitutaulutarralle on helpoin kirjoittaa liitutussilla, jonka jälki on ihanan siistiä, mutta pyyhittävissä pois yhtä helposti kuin tavallisen liidunkin.

 
Nämä pikkutuunaukset eivät tosiaan paljon kukkarossa tuntuneet, valmista tuli nopeasti ja mikä parasta lopputulos oli mielestäni varsin onnistunut.
 
 

3 kommenttia:

 1. Vau, tulipa hienoja. Kekseliästä ja oikein hauska tuunausidea! :)

  VastaaPoista
 2. Hienoja tosiaan! Mä niin tykkään tämmöisistä "pienen budjetin tuunailuista" :)!
  Itse olen myös päällystänyt laatikoita eri tapeteilla.. Joskus kauan aikaa sitten.. Vois taas pitkästä aikaa kokeilla uudestaan :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita. Meillä on Aku Ankat tallella vuodesta 76 tai jotain ja arvaa vaan onko niiden piilottaminen ollut hankalaa. Ikeasta olen ostanut paljon valkoisia lehtikoteloita ja tuo olisikin kiva tapa, että päällystäisi ne jollain pirtsakalla tapetilla :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...