tiistai 31. heinäkuuta 2012

Valmistautumista

Raskaus alkaa olla loppusuoralla, viikkoja kasassa 37+3 ja älytön uupumusväsymys on tullut taas vierailulle. Oikein mitään ei jaksa touhuta, eikä mihinkään asiaan tarttua. Oma olemuskin alkaa vähitellen muistuttaa rantapalloa ja ketteryys on jotain norsun tai mursun luokkaa. Hemoglobiini on raskauden edetessä laskenut, mutta ei vielä niin paljon, että pelkästään sillä selittyisi tämä väsy. Öisin saa rampata vessassa välillä jopa tunnin välein, että eipä kai ihme että päivisin on vähän takussa. Lisäksi Leo on saavuttanut jonkun uuden mukavan uhmisitsepäisyysvaiheen, osaa olla melko jääräpää monessa asiassa ja haastaa kovasti. Tai sitten tuo aavistaa että leppoisa ainokaisena olo tulee pian muuttumaan. Kuinka isolta pojalta tuo esikoinen mahtaa tuntuakaan sitten kun sylissä on vastasyntynyt?

Eilen oli viimeinen lääkärineuvola, josta pikaisena yhteenvetona mainittakoon, että vauveli on raivotarjonnassa, mutta ei vielä kiinnittynyt eikä mikään muukaan enteile synnytyksen olevan lähellä. Yritän orientoitua ajatukseen, että sitä saatetaan olla raskaana vielä kuukausikin, mikäli vauveli kovin viihtyy yksiössään. Voimat on pienellä selvästi kasvaneet ja tila vähentynyt, kun välillä jytää ja möyrii niin että mahaan ihan koskee. Istumassa en saisi olla ollenkaan, erityisesti autoa ajaessa saa tuntea kunnon potkuja :) Suppareita tuntuu aina silloin tällöin ja masu vetää pinkeäksi kun pitää nousta esim. sängystä.

Väsymyksestä huolimatta olen saanut vihdoin ja viimein laitettua vauvan huoneen kuntoon (siitä tulossa kuvia toisessa postauksessa) sekä pakattua sairaalakassin.

Ohessa listausta sairaalakassin sisällöstä:
- omat hygieniatarvikkeet (hammasharja ja -tahna, dödö, shampoo ja saippua)
- jokunen meikkituote, hiuslakka, hiusharja, ponnareita sekä hiustenkuivain
- imetysliivit ja liivinsuojia, rintakumit
- omat kotiutumisvaatteet sekä yöpaita
- sukkia ja alushousuja (sairaalan lötkösukat ja verkkoalushousut ei ihan houkuttele)
- vauvan kotiutumisvaatteet, ensilelu ja tuttipaketti
- kamera ja kännykkä
- korvatulpat
- neuvolakortti
- kirjoitusvälineet "synnytyspäiväkirjaa" varten
- pillimehuja ja jotain naposteltavaa

Näillä pitäisi jonkin aikaa pärjätä. Ajatuksena, että sairaalassa saattaisi mennä useampi vuorokausi (mikäli käynnistellään tms.) kuten ekassa raskaudessa niin tavaraakin on sitä mukaa :) Vauvan turvakaukalon mies saa tuoda vasta kotiinlähtöpäivänä synnärille.

Vinkatkaahan jos jotain oleellista jäi puuttumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...