perjantai 18. maaliskuuta 2011

Tökkii

Ettei nyt ihan liian helpoksi menisi meidän taloprojekti, niin pitäähän sitä tulla vähän ongelmiakin eteen...

Rakennuspiirustukset (ne ns. lopulliset) saapuivat vihdoin eilen. Innostus vaihtui harmiksi, kun huomasimme, että oikovedoksiin merkitsemämme muutokset eivät olleet toteutuneet toivotulla tavalla.

Oikovedoksissa pihatie oli piirretty autokatoksen päätyyn, mikä on hieman hakala juttu, koska autokatokseemme ajetaan sivulta eikä päädystä. Merkitsimme oikovedoksiin mielestämme selkeästi, että autokatokseen ajetaan sivulta ja pihatien leveydeksi tulee tällöin 7 m. Eilen saapuneissa varsinaisissa piirustuksissa tie tuli kuitenkin edelleen autokatoksen päädystä, josta oli sitten tehty mielenkiinoinen pieni käytävä autokatoksen sivulle ja autokatoksen edustaa oli levennetty sen 7 metriä. Kuvan perusteella autokatokseen olisi mahdotonta ajaa sivulta tuota piirrettyä reittiä myöden. Lisäksi pohjapiirokseen oli merkitty iv-koje ja kaukolämpösiirrin samalle seinälle, vaikka ne halusimme nimenomaan vastakkaisille seinille. Äkkiseltään ajateltuna aika pieniä juttuja, mutta pitäähän ne lopullisissa piirustuksissa olla oikein. Vinkki rakentajalle: pyydä varsinaiset piirustukset sähköpostilla etukäteen, niin huomaat mahdolliset virheet ajoissa!

Kaikki ei aina suju kuin tanssi, varsinkaan kun palapelissä on monta osaa ja rakentajia useita. Harmittaa vaan, että rakennusluvan hakeminen venyy ja venyy, kun joudumme odottamaan nyt uusia piirustuksia. Rakennuslupa-deadline on nimittäin huhtikuun ensimmäisenä päivänä. Siis siihen mennessä pitää dt:llä olla tieto rakennusluvasta. Eli enää pari viikkoa aikaa, toivottavasti ehditään.

Nämä paperityöt ovat ottaneet aikaa reilusti enemmän kuin kuvittelin, vaikka suht jouhevasti kaikki onkin tähän mennessä sujunut. Onni onnettomuudessa, että uusista piirustuksista ei meille tule lisäkustannuksia, näin ainakin luvattiin. Täytyy nyt kyllä mainita, että designtalon kanssa asioiminen on sujunut tähän asti moitteettomasti, ongelmiin tartutaan ja ne hoidetaan. Hyvä niin. Toivottavasti näin myös jatkossa.

1 kommentti:

  1. Tein tosi seikkaperäiset ohjeet muutoksista oikovedoksiin ja ajattelin, että kyllähän ne nyt varmasti näillä saavat kaikki oikein laakista. Ja kuten huomattiin, niin eihän se niin mene. Onneksi pyysinkin kuvat mähtäväksi pdf-muodossa ennen lähetystä. Ja olen havainnut, että on muutenkin tosi hyödyllistä, että on pohjapiirustukset, asemakuvat ja muut omalla koneella aina saatavilla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...