sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kesäkukkasia


Mitä ihanimmat kesäsäät ovat hellineet jo monen monta kaunista päivää ja pihalla on oltu melkein kaiken aikaa. Sisällä on käyty vaan välillä kääntymässä, niinpä bloggaaminenkin on vähän jäänyt... Tässä kuitenkin kesäkuvia tänään istututtamieni kesäkukkien muodossa.
 

Olipas kesäkukkien valinta tänä(kin) vuonna haastavaa, kun en millään meinannut osata päättää mitä runsaasta valikoimasta ostaisin ja millaisia asetelmia tekisin. Lopulta päädyin aika perinteisiin vaihtoehtoihin: pelargonioita, murattia, lobeliaa, miljoonakelloa, lumihiutaletta... Itselleni uutena tuttavuutena kokeilin myös kaunista muurikelloa, lankaköynnöstä ja poutapilvi-nimistä valkoista kukkaa. Kukille tuli ostettua myös muutama uusi astia. Nyt on kivasti väriä terassilla.

  
 
 
 
Katsotaan millaista satoa tästä amppelimansikasta saadaan.
Lupaavalta ainakin näyttää :)
 
 
 
 
 
Pihalla riittää paljon puuhaa, kun puutarha on vielä ihan alkutekijöissään, mutta pala kerrallaan se alkaa muotoutua. Nurmikko on lähtenyt aika kivasti kasvuun, viime kesänähän se kylvettiin. Etupihalle istutettiin tien suuntaiseen pitkään penkkiin Unkarinsyreenin aitataimia reilut 30 kappaletta. Toivotaan että taimet lähtevät hyvään kasvuun, vaikka ne yleisen ohjeen vastaisesti jätettiin leikkaamatta nyt istutusvaiheessa. Myyjä oli sitä mieltä, että taimet kannattaa leikata vasta ensi keväänä.
 
 
 
Meidän pihalta löytyy suuri kivi, jonka päällä Leo tykkää leikkiä ja kiipeillä.
Nyt kivi sai koristuksekseen myös korillisen kukkasia.
 
 
Sivupihalle pitäisi vielä tehdä iso kukkapenkki perennoille sekä muutamille pensaille. Omenapuitakin mielin ja ja ja... monta muuta juttua, mutta koitan toppuutella itseäni ja miettiä ihan rauhassa mitä haluan minnekin, ettei sitten tarvi kaivaa valmiita istutuksia heti ylös jos mieli muuttuukin :)
 
 
Jatkan puutarhahaaveilua ja otan mallia Luukaksesta,
joka nauttii lempeästä kesätuulesta pikku varpaita heilutellen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...