sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Neljäs kuukausi

Luukas täyttää viikon päästä 5kk, mutta päivitään nyt vielä sitä ennen neljännen kuukauden kuulumiset ja neuvolakäynnin mitat.
 
Viimeisin kuukausi on ollut erityisesti Luukaksen unien puolesta hyvin levoton. Toisinaan yöt menee parilla herätyksellä, joskus taas herätään tunnin välein. Yhtään täyttä yötä ei poika ole vielä nukkunut putkeen. Myös päiväsaikaan on havaittavissa tyytymättömyyttä ja sellaista melkein jatkuvaa pientä kitinää. Neuvolassa epäiltiin refluksivaivaa, vaikka poika ei varsinaisesti pulauttelekaan, mutta testiksi otettiin kokeiluun Gaviscon 2ml/4 x pvä. Nyt lääkettä on otettu viikon verran, mutta en oikein osaa vielä sanoa onko siitä ollut apua.
 
Syömisten kanssa on myös ollut jonkin verran takkua. Välillä meillä oli totaalinen viikon kestänyt pullolakko ja poika huusi heti naama punaisena jos pulloa yritettiinkään tuoda lähelle, toisinaan imetyksenkin aikana poika saattaa hermostua ja itkeä. Syöminen noudattaa usein kaavaa: hamuaa - imee - irroittaa otteen - huutaa - hamuaa - imee - jne... Mutta ehkä tää tästä.

Kiinteitä en ole vielä kunnolla ottanut kokeiluun, maistatettu on porkkanaa ja päärynäsosetta sekä syöty jonkin verran vellejä. Kiinteämmästä ruoasta poika ei ihan hirveän paljoa innostunut, lähinnä ihmetteli "mitä tämä moska on mitä sä yrität tunkea mun suuhun?" ja osan sylki pois.
 
Kaikesta säätämisestä huolimatta meille on kehittynyt päivärytmi, joka suurinpiirtein näyttää tältä (tosin Leon kerhopäivät tekevät poikkeuksen):

klo 3.00 ja 6.00 imetys (koko yön aikana poika saattaa herätä useamminkin tai sitten vain itkee unissaan niin että pitää taputella, asentaa tuttia suuhun tms.)
klo 9.00-10.00 herätään kunnolla, aamupesut ja imetys (tai maitoa pullosta)
klo 10.00-11.00 leikkiä/kitinää/leikkiä
klo 11.30 imetys
klo 12.00-15.30 päiväunet ulkona vaunuissa (itkee unissaan useasti)
klo 16.00-18.00 välillä taas ruokaillaan ja leikitään
klo 18.00-19.30 toiset päikkärit, jotka Luukas nukkuu sisällä
klo 20.00-21.00 imetys
klo 22.00 iltamaito/-velli
klo 22.30 yöunille omaan sänkyyn, jonne poika nukahtaa usein jokellellen

Luukas höpöttelee ja jokeltelee yhä enemmän ja tykkää huomiosta, seurallinen pikkumies siis. Ei vieläkään ole hoksannut miten selältä käännytään mahalleen, ei edes liiemmin kovaa yritystä siihen. Viihtyy ehkä paremmin vatsallaan, josta näkee ihan eri lailla ympärilleen. Osaa kiljua kovaa ja korkealta sekä nauraa.

Sitten vielä ne 4kk mitat, jotka näyttivät seuraavilta (suluissa 3kk mitat)
pituus 64 cm (59,7)
paino 7000 g (5650)
py 42,7 cm (39,5)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...