lauantai 19. tammikuuta 2013

Ajanhallintaa


Bloggailusta on tullut vietettyä hieman lomaa ja siinä sivussa vaihtui vuosikin. Uuteen vuoteen on käyty mieli täynnä käsityöinnostusta, perheen yhteisen talviloman odotusta, uusia sisustusideoita, kevätintoilua, puutarhanlaittosuunnitelmia. Samalla mietteissä on jo äitiysloman loppuminen/mahdollisen hoitovapaan aloittaminen. Jatkuva riittämättömyyden tunne, kun millään ei ehdi tehdä kaikkea mitä pitäisi tai tahtoisi. Voisiko aikaa jalostaa tänä vuonna niin, että sitä riittäisi sopivassa suhteessa lapsille, itselle ja parisuhteelle...?
 
 
Olen kuvitellut omaavani melko hyvät organisointi-, delegointi- ja priorisointitaidot, mutta taisin olla väärässä. Vasta nyt nuo taidot ovat päässeet kunnolla koetukselle ja mulla ei ole edes enempää kuin kaksi lasta! Olen luonnostani sellainen, että tarvin aikaa ja rauhaa toteuttaa asioita, kuten vaikka kotitöitä. Asioiden tekeminen pätkissä, vähän väliä keskeyttäen, ei oikein luonnistu vaan moni asia jää todella kesken kun keskittyminen herpaantuu toisaalle. Illalla saatan huomata, että niin, se pyykkikoneen täyttäminen tai tiskikoneen tyhjääminen jäi kesken, pölyt jäi pyyhkimättä tai posti hakematta sille päivälle, kun pikkuinen poikanen tai vähän isompi poikanen kaipaa huomiota. Puhumattakaan, että saisin joskus tehtyä jotain ekstraa.
 
Nykyään aika vaan ei tunnu riittävän kaikkeen, aikataulut ei meinaa pitää, koti on vähintäänkin joltain suunnalta epäjärjestyksessä ja useampi kuin yksi asia odottaa toteutumistaan... Hatunnosto kaikille, joilla on useampi lapsi ja selviävät arkipyörityksestä vaivattomasti. Mä vielä opettelen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...