sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Juhlimista

Eilen juhlittiin Leon synttäreitä ja pienimuotoisesti samalla myös tupareita. Oikea syntymäpäivähän on tänään. Pitkään poika on synttäreitään odottanut ja sormilla näyttänyt, että näin monta vuotta mä oon. Kaikkien muiden hoitokavereiden synttäreitä on jo vietetty ja monesti Leo on ehtinyt kysellä että "teethän äiti mulle synttärit?" Ja teinhän minä.

Tarjolla oli perinteisesti kakkua, muutamaa lajia piirakoita, pullaa ja uutena kokeiluna tällaiset kylmäsavulohitäytteiset leipäpalaset. Oli hyviä!Ja kakku maistui myös, vaikka alkujaan siitä meinasi tulla fiasko, kun en oikein vielä oo päässyt tutuksi tuon meidän uuden uunin kanssa. Täytteet pelasti kokonaisuuden, vaikka ulkomuoto olikin vähän mitä sattuu... Leolle tärkeintä oli kakun päällä kököttävä Nalle Puh.


Uusilla leluilla on leikitty ahkerasti. Kuvassa osa lahjoista: merirosvolaiva, lego-poliisiauto, vaatteita, rakennussarja, dvd-piirrettyjä, muistipeli jne.


Ja lisää lahjoja tulee taas kuukauden päästä. Huh, huh... mutta täytyy myöntää, että joulufiilis on hiipinyt meillekin. Sanomattakin lienee selvää, että sitä joulua on ihana laittaa ja suunnitella täällä uudessa kodissa. Oon ihan rakastunut meidän taloon. Sisustuskuvia luvassa seuraavaksi.

6 kommenttia:

 1. Kiva blogi sinulla! Kiinnostaisi kovasti nuo sisustuskuvat ja kuvat yleensä eri huoneista. Suunnittelemme Designtalo Kaustisen 138 tai 150 rakentamista. Tontti on jo varauksessa ja eri talomalleja vertailtu. Onko teillä olohuoneessa ulko-ovi vai onko perusmalli? Meillä sellainen tontti että takapihalle terassi tarvittaisiin, mutta lisävalintanahan tuon saa ilmeisesti kaustinen 138 malliin. Miltä rakennusaika lapsiperheessä tuntui? Paljonhan sitä rakennus työtä ei itselle ole, mutta oliko rakennuksella siivoaminen ja rakennusmateriaalien vastaanottaminen työlästä ja kuinka usein esimerkiksi kävitte siivoamassa rakennuksella? Olisi kiva kuulla kokemuksia!:)

  VastaaPoista
 2. Kiva kun tykkäät :) Sisustuskuvia tosiaan laitan tänne, ihan siksikin koska itsekin kovasti kaipasin rakentamisen alkuvaheessa ideoita, vinkkejä ja kuvia muista designtaloista. Kun nyt vaan saisin niitä kuvia otettua.

  Meillä on olohuone etupihan puolella, eikä olkkarissa ole ulko-ovea, enkä sitä ole kyllä kaivannutkaan. Keittiö on takapihan puolella ja keittiön viereisestä kodinhoitohuoneesta on kulku sivupihalle ja siihen ollaan suunniteltu mahdollista lisäterassin rakentamista ihan takapihankin puolelle sitten joskus. Lisähinnasta sen terassin toki saa tuohon 138 malliin, mutta aika suolainen on hinta ja se terassi melko pieni. Mutta lisähinnalla taas saa isomman...

  Rakennusaika meni meillä mun mielestä nopeasti, eikä se tuntunut sen rankemmalta lapsen kanssa, ehkä eri asia jos lapsia olisi useampia. Stressiä toki oli monessakin kohtaa, kun mistään ei oikein tiennyt mitään ja kuitenkin halusi olla jyvällä siitä mitä talolla tapahtuu. Kannattaa vaan kysellä, kysellä ja kysellä, niitä tyhmiäkin kysymyksiä. Ja ehkä myös vahtia sitä työn jälkeä ja huomauttaa heti jos on huomautettavaa.

  Aika monta kertaa on naurettu tälle "avaimet käteen" termille, kun kuitenkin tässä itsellä oli ihan kiitettävästi hommaa tai ainakin enemmän kuin aluksi kuviteltiin.

  Siivoamassa käytiin tosi usein, ihan siitä ilosta, että saatiin ihailla omaa kotia samalla, mutta työlääksi en sitä kokenut. Mies on ehkä eri mieltä kun hän ne rakennusjätteet kasasi aina peräkärryyn ja vei jäteasemalle. Eniten hommaa oli varmaankin takan ja kalusteiden vastaanottamisessa ja sisään kantamisessa. Periaatteessa rakennustarvikkeita (sisustustarvikkeita lukuunottamatta)ei meidän tarvinnut olla vastaanottamassa/kantamassa,vaan kaikki puutavara ym. levyjen roudaus kuului timpureille.

  Toivottavasti näistä vastauksista oli jotain apua :) Saa toki kysellä lisää!

  VastaaPoista
 3. Heippa!

  Anonyymille ensin!

  Meillä on myös designtalo kaustinen 138 ja se terassin ovi olohuoneessa! :) Terassi itsessään tosin jätettiin pois, ja nikkaroimme itse ensi kesänä omia tarpeita vastaavan. Luultavasti säästämme siinä hiukan. Juuri kuten Pihla sanoi, siihen avaimet käteen- periaatteeseen ei kannata hirveästi tuudittautua, tosin paljon helpommalla sitä pääsee kuin että alkaisi itse tekemään alusta loppuun. :) Mutta makuasioistahan ei voi kiistellä. Itse koin hieman epämukavaksi, varsinkin kahden pienen lapsen äitinä, että saatettiin edellisenä päivänä ilmoittaa seuraavan työvaiheen käynnistyvänkin jo huomenna ja rakennus täytyisi siis olla siistinä seuraavaan aamuun mennessä. Ei ihan yhtä nopeasti tehty kuin sanottu, mutta kaikki järjestyi ja myös designetalon puolelta joustettiin tarvittaessa hyvin! Siihen oltiin tyytyväisiä.

  Pihla:
  Olen jo kolmatta kertaa kirjoittamassa tätä kommenttia, toivottavasti ei näy kuin yhden kerran :D Jotakin ongelmaa näyttäisi taas olevan, mutta saattaa toki johtua vielä minun nettiyhteyksistä, ei oo saatu vielä kunnon internet-yhteyttä hankittua! Leolle kovasti onnea kolmannen ikävuoden saavuttamisesta! :) Meillä juhlittiin myös pikkuherran 2-v synttäreitä 6.11. (oikea päivä 2.11.) ja samalla siis juhlaväelle pienimuotoisia tupareita. Kuinka helppoa ja kätevää! :) Nähtävästi siis samoilla kaavoilla jatketaan! ;)

  JA täytyy vielä sanoa, että Leon huone näytti todella ihanalta! Lintutapetti oli erittäin hyvä valinta!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Löysin myös Nanna kiinnostavan blogisi! :) Täytyypä lueskella sitäkin! Meillä kolme vuotias tyttö jonka kanssa jo joinkin pärjää raksalla kun osaa jo touhuilla itsekseenkin ja ymmärtää ettei rakennus työvälineisiin saa koskea... Että ei ole enää taapero joka olisi joka paikassa "auttamassa" :D
  -Kati

  VastaaPoista
 5. Mulla on mennyt aiemmin ihan ohi et olette päässeet jo muuttamaan. Hienoa, onnea uuteen kotiin! Ja onnea pikkumiehelle synttäreistä. Noi pikkuleipäset näyttää tosi namilta. Oliskin hauska tehdä niitä seuraaviin juhliin. Paljon helpompi kuin joku voileipäkakku.

  VastaaPoista
 6. nanna: Leo kiittää :) Onnea myös teidän pikkumiehelle! Kyllä tuo synttäreiden ja tuparien yhdistäminen oli tosiaan kätevää.

  Anonyymille vielä: Ehkä kolmevuotias tyttö on helpompi raksakaveri kuin meidän kolmivuotias poika, jota kiinnosti ylettömästi kaikki työkalut ym. mitä talolla oli. Jätettiin poju lopulta suosista isovanhempien hoitoon raksatöiden ajaksi.

  Marianne: Kiitos! Suosittelen kyllä noita leipiä, menivät meillä hyvin "kaupaksi" ja niitä oli helppoa ja nopeaa tehdä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...