lauantai 7. heinäkuuta 2012

Ärrä

Meillä on jonkin aikaa pärisseet ärrät oikein kunnolla. Ei sentään ärräpäät, vaan Leo on oppinut sanomaan r-kirjaimen ihan äskettäin. Tätä hienoa taitoa on pitänyt hioa nyt sitten vähän joka käänteessä. Hyvän aikaa tuota maagista kirjainta harjoteltiinkin, kun poikaa harmitti kun ärrä ei sujunut. Ensin opetettiin vaan pärisyttämään hrrrrr... ja aikansa tuota opeteltuaan ärrä siirtyi sanoihin, tosin alussa vähän hassuihin paikkoihin ja usein h-kirjaimen kera. Tässä eräänä aamuna Leo sitten sanoi "aurinko" oikein selkeän ärrän kera :)  Yksi uusi taito plakkarissa ja niin poika kun äitikin on tuosta taidosta tavattoman ylpeä.



Toinen Leon uusi innostus on piirtäminen. Vielä vähän aikaa sitten pojan piirrokset olivat jotakuinkin pelkkää sotkuympyrää, eikä koko touhu oikein edes kiinnostanut kun tuotokset eivät olleet pojan mielestä tarpeeksi hienoja. Nyt on tapahtunut iso harppaus ihan muutaman kuukauden sisällä: kynäote on paremmin hallussa ja poika on keksinyt kuinka paperille saa loihdittua mitä erilaisempia kuvia. Piirtämiseen käytetään aikaa ja vaivaa ja piirrokset ovat jo tosi tunnistettavia, vai mitä sanotte yläkuvan linnusta ja ampparista, jotka poika piirsi mummilassa ollessaan.


Elokuussa Leo aloittaa päiväkerhon, joka tuo toivottavasti mukavasti vaihtelua kotona oleiluun. Irtisanoin Leon päivähoitopaikan oman kesälomani alusta, vaikka aluksi mietittiin olisiko pojulle pitänyt jättää hoitopaikka päiväksi pariksi viikossa myös äitiyslomani ajalle. Päädyttiin kuitenkin siihen että Leo on kotona äidin ja vauvan kanssa ja saa tarvitsemiaan kaverikontakteja sitten tuolla kerhossa. Uudelle kerholaiselle tilasin kerhorepun ja sisätossut Vipanat verkkokaupasta. Leo valitsi hauskan samakkorepun ja sen kaveriksi otettiin nuo dinosaurustossut. Näillä on hyvä aloittaa kerhoilu. Mun iso poika kasvaa, kehittyy ja oppii uusia asioita niin hurjaa vauhtia, sniif...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...