lauantai 14. heinäkuuta 2012

Britakakku


Sataa, sataa ropisee... Säät eivät ole oikein suosineet, meillä päin on tainnut sataa heinäkuussa lähes joka päivä. Vaikka ei se niin kovasti haittaa, koska onhan tätä lomaa vielä jäljellä (tänään alkoi äitiysloma :) ja sateisina päivinä on hyvä mahdollisuus hääräillä kaikkea kotona.

Eilinen päivä meni leipomusten parissa ja uutena kokeiluna tein britakakun. Tästä tuli ihan järjettömän hyvää, ohje pääsee talteen herkkuohjekansiooni ja taatusti kokeillaan toistekin. Tuoreiden mansikoiden kera tämä herkku on ihan parasta. Ohje mukailtuna Valion nettisivuilta.


Valmistusaineet

Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:
2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelilastuja

Täytteeksi:
tuoreita mansikoita
2 dl kuohukermaa

Valmistusohje
Aloita kakun valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kera.

Levitä kakkutaikina suorakaiteeksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Leivinpaperi kannattaa voidella.

Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15-20 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

Täytä kakku juuri ennen tarjoilua: Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa pohja kahteen yhtä suureen osaan. Irrota puolikas pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä täyte ja mansikanpalat. Nosta toinen levy päälle. Koristele mansikoilla.

Ja ei kun nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...