torstai 23. kesäkuuta 2011

Laattaa, tapettia, miettimistä...

Kovasti odotetut sisustuslaatikot saatiin käsiimme vihdoin ja viimein viikko sitten (kaksi viikkoa aikataulusta myöhässä). Tuossa vaiheessa oltiin jo ohitettu se päivä, milloin meidän olisi pitänyt designtalon aikataulutuksen mukaan palauttaa suunnitelmamme. Ilmoitin kyllä heti laatikot saatuani, että en aio tehdä talon sisutusmateriaalivalintoja kauhealla kiireellä mutamassa päivässä vaan varasin hommaan vähintään pari viikkoa. Mikä sekin on kyllä naurettavan lyhyt aika, mutta sen on nyt pakko riittää.

Designtalon laattojen vakiovalikoima on melko kattava, vaikkakaan mitään kovin erikoisia yllätyksiä ei sieltä löytynyt. Vakiotapettivalikoima olikin sitten ihan surkea. Kaksi tapettikirjaa, joista kummastakaan ei löytynyt yhtään oikeasti miellyttävää tapettimallia. Myöskään lisähintaisista tapeteista ei kovin montaa löytöä tehty. Joten osa tapeteista tullaan varmaan ostamaan itse.

Keittiöön olisi tarkoitus laittaa laattalattia ja muualle oleskelutiloihin parkettia. Parkettivaihtoehdoista valitsimme tämän Upofloorin Tammi Marble Matt -parketin. Vaalea, hieman harmahtava parketti ja valikoimasta mielestäni ehdottomasti kaunein.


Keittiön laattalattian valinta onkin sitten haastavampi juttu. En ole saanut tehtyä sen suhteen vielä valintaa.

Antakaas hyvät lukijat, mikäli teitä vielä on :) oma mielipiteenne, mikä näistä laattavaihtoehdoista on paras tai mikä sopisi mielestänne parhaiten meidän tulevaan keittiöön. Niin ja kertoa voi myös mikä sauman väri kyseiseen laattaan sopisi. Vaihtoehtoina ovat valkoinen, marmorinvalkoinen, beige, tummanruskea, antrasiitti ja grafiitti. Meille tulee keittiöön siis valkoiset kaapinovet ja puunväriset laminaattitasot (kuva löytyy tuolta aikaisempien postausten joukosta).

 Tässä laattavaihtoehdot:Kaikki laatat vierekkäin. Värisävyt tässä ehkä lähempänä oikeaa.

Seuraavia tapettimalleja olen pyöritellyt suunnitelmissani kahteen isompaan makuuhuoneeseen. Jotain kuviota saisi olla, väreinä vaaleaa, harmaata, ehkä hieman kiiltävää. Kuvat eivät anna oikea kuvaa kun vertaa luonnossa nähtyyn tapettiin, mutta kyllä tästä jotain osviittaa saa :) Ainoastaan toiseksi viimeinen malli kuuluu DT:n valikoimaan, tosin sekin lisähinnalla. Muut tapetit on etsitty perinteisesti kauppojen tapettikirjoja selaamalla.


Duron Collage-mallistosta. Kiiltoa ja perhosia.

  Ja sama värillisenä, niin näkyy kuviotkin...
Tuo valkoinen on kuitenkin se oma suosikki.

 Duron Essens-mallistosta 

RTV:n Glam-mallistosta

 BoråsTapeterin View-mallistosta

Tässä vielä yksi herkkupala, jota ajattelin Leon huoneeseen yhdelle seinälle.

Decor Maisonin Spirit of adventure-mallistosta ihana lintutapetti

5 kommenttia:

 1. Voi kun sulla onkin kiva mutta haastava tehtävä. Laatoista ehdottomat suosikkini 3 ja 6. Minä kun tykkään vaaleasta. Ja toi lintutapetti on niiin ihana. Mihinköhän sitä laittais meillä :) hmmm... Hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
 2. Hei! Mielenkiinnolla luen blogiasi, sillä meille on rakenteilla myös kaustinen138! :) Valmistumispäiväkin on jo tiedossa, kun suostuimme, että talossamme pidetään näyttely. Eli talo valmistuu siis 42viikolla. Milloin teillä, kun näin yhtäaikaa näyttää rakennus edistyvän. Oletteko olleet tyytyväisiä Designtaloon?

  VastaaPoista
 3. Marianne: Todellakin, tää on haastava tehtävä! Kyllä meni aikaa valinnassa, mutta päädyttin sitten lopulta vaaleimpaan eli juurikin tuohon laattaan nro 6. Tapetit on edelleen mietinnässä...

  Anonyymi: Onpas lähekkäin aikataulut, meidän talon pitäisi valmistua viikolla 43. Tähän mennessä ollaan oltu aika lailla tyytyväisiä Dt:n toimintaan ja työn laatuun. Vielä itse talosta ei kovin paljoa osaa sanoa, mutta toivotaan että loppu rakennusaika sujuisi yhtä hyvin kuin tähänkin mennessä. Miten teidän projekti on sujunut? Mukavaa rakennusaikaa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Hyvin on sujunut tähän asti. :) Nyt on väliseinät levytetty, muurarin pitäisi tulla ensviikolla. :) Myös kattopaneelit on toimitettuna ja ne tullaan kuulema asentamaan ensviikon jälkeen. Siivous siellä sisällä täytyy aloittaa ensviikon aikana, että sisustustavarat voi tuoda huoletta sisälle, tulevat kuulemma kuun puolivälissä. Ei malttaisi oottaa! :) Saako kysyä missäpäin Suomea asustelette? =)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Teillähän ollaan sitten jo hyvässä mallissa sisätöiden suhteen. Meillä on ollut nyt hiljaiseloa pari viikkoa, saa nähdä koska alkaa taas tapahtua. Asustellaan täällä läntisessä Suomessa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...