sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Tehokas viikko takana

Mikä ihana kevätaurinkoinen sää on ollut koko viikonlopun! Tykkään, tykkään, tykkään! Sen sijaan en tykkää tämänhetkisestä olotilasta, joka on kovin flunssainen ja tukkoinen. Köh. Leon hoitotäti oli viime viikon ansaitulla talvilomalla ja Leo pääsi/joutui varahoitoon, josta tuliaisina (kuten tavallista) flunssa. Nyt ollaan sitten niistetty ja köhitty kilvan, sekä äiti että poika.

Pidettiin miehen kanssa viime torstai ja perjantai lomaa, että saatin hoidettua taloasioita eteenpäin. Ja hyvinhän nuo hommat etenee kun vaan päätetään että nämä asiat hoidetaan just nyt. On oikein päässyt rakentamisen makuun, kun meitä on hyppyytetty samaan paikkaa useamman kerran. Ensin kiikutettiin viemään lippusta A ja kun se oli viety huomaa virkailija, että tästä kyllä nyt puuttuu lappunen B (jota ei varsinaisissa ohjeissa edes vaadita). Ja kun nuo molemmat, lippunen ja lappunen on toimitettu tunnollisesti perille, joku pilkuntarkka asiakaspaveluhenkilö mainitsee, että itse asiassa tähän pitäisi vielä lisätä se lirpake C. Olisihan se ensimmäinen virkailija voinut pyytää ne kaikki tarvittavat paperit heti ensimmäisellä kerralla, mutta ei sitten. Että näin :p Mutta onneksi nämä rasittavat paperihommat on tässä heti alkuun, jos vaikka loppua kohden vähän helpottaisi.  

Tällä hetkellä ollaan edetty niin, että lainhuuto tontille on saatu, naapurien kuulemiset suoritettu, oikovedokset talosta saatu ja niitä hitusen muokattu (huomenna lähtee eteenpäin), tehty sopimus kaukolämpöliittymästä  ja sekä valittu autokatos ja tehty siitä kaupat. Meille tulee kahden auton katos 13 neliön varastolla. Rakennuslupaa päästään hakemaan, kunhan varsinaiset talopiirustukset saapuvat. Niissä venähtää todennäköisesti hieman enemmän aikaa kuin normaalisti, koska piirtäjä lomailee ensi viikon. Meille jää ruhtinaalliset viikko - pari aikaa hakea rakennuslupaa... Hieman tiukille menee aikataulut, mutta omassa kunnassamme lupa-asiat sujuvat kuulemma nopsaan. Toivotaan niin.

Tontilla hyöri metsuri viime viikolla ja paljon puita on laonnut. Ensi viikolla pitäisi käydä tsekkaamassa, mitkä pystyssä olevista puista jätetään paikoilleen. Itse en niin kauheasti piittaa männyistä, joita meidän tontilla on vaikka millä mitalla, joten katsotaan, jääkö yksikään mänty pystyyn. Kaikki koivut (jotka eivät ole talon tiellä) ovat saaneet armahduksen ja saavat jäädä.

Leokin on jo muuten vähän jyvällä, että jotain talojuttuja ne isi ja äiti sunnittelee, kun poika rakentaa legoistakin omaa uutta taloa :)

Mutta kivaa että hommat etenee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...