sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Vuosi lisää...

... tuli tällä viikolla ihan itselle. Juhlistin synttäreitä pikkuisilla kakkukesteillä, jonne leivoin hieman muokatulla reseptillä mokkapaloja sekä ensimmäistä kertaa hyydyke-juustokakkua.

 

 Mokkapalat olivat ihan hillittömän hyviä, vaikka tällä kertaa niihin ei tullut kahvia lainkaan. Kokeilin lisätä taikinaan kermaviiliä ja ehkä se teki pohjasta niin mehevän. Juustokakkuun tuli keksipohja digestive-keksesistä. Kerrokset ovat maitosuklaata, valkosuklaata ja mansikkaa.

 
Suklaisen mansikkajuustokakun ohje:
 
Keksipohja
 
200g Digestive-keksejä pieneksi murustettuna
75g margariinia
 
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita keksit pussiin ja murskaa esim. kaulimella. Sekoita kulhossa keksimurujen joukkoon sulatettu margariini. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle ja laita sitten jääkaappiin jähmettymään.
 
Täytteet
 
200g mansikoita
1 Pandan valkosuklaalevy
1 Pandan maitosuklaalevy
5 dl vispikermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1,5tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
9 liivatelehteä
4rkl kiehuvaa vettä
 
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaat omissa astioissaan ja soseuta mansikat. Lisää jokaiseen kolmeen täytteeseen 1/3 tuorejuustosta ja sekoita tasaiseksi. Sulata liivatteet kiehuvassa vedessä. Sekoita jokaiseen täytteeseen 1/3 liivatenesteestä ohuena nauhana. Lisää tämän jälkeen täytteiden joukkoon kermavaahto (1/3 kuhunkin täytteeseen).
 
Lisää täyteet kerroksittain vuokaan. Täytekerroksen kannattaa antaa jähmettyä jääkaapissa n. 5. minuuttia ennen seuraavan lisäämistä. Laita valmis kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.

 
Mokkapalojen ohje:
 
Pohja

200g margariinia
2 1/2dl vettä
4rkl kaakaojauhetta
1tl suolaa
5 dl sokeria
5dl jauhoja
2tl vaniljasokeria
1 1/2 tl soodaa

1dl kermaviiliä
2 kananmunaa
 
Kiehauta margariini, vesi, kaakaojauhe ja suola kattilassa.
Sekoita keskenään sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda. Yhdistä jauhoseos ja kaakaoseos. Lisää joukkoon kermaviili. Taikinan jäähdyttyä sekoita joukkoon kananmunat. Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuorruta sen jälkeen.

Kuorrute

100g margariinia
2rkl maitoa (tai vahvaa kahvia)
1 rkl kaakaojauhetta
n. puoli purkkia tomusokeria

Kiehauta kuorrutteen aineet ja lisää sen jälkeen joukkoon tomusokeria kunnes kuorrute on sopivan vahvuista. Halutessa koristele esim. nonparelleilla. Lisää nonparellit ennen kuin kuorrutus ehtii jähmettyä.
 
 
Leppoisaa sunnuntaita!

5 kommenttia:

  1. Herkullisen näköiset tarjoilut!
    Ja paljon onnea syntymäpäivänäsi! :)

    VastaaPoista
  2. Onnea synttäreiden johdosta :) ja onpas herkullisen ja kauniin näköinen kakku! kauniit värit siinä. Ihana gg:kin esiintyy kuvissa ;)

    Oikeen mukavaa sunnuntaita! :)

    VastaaPoista
  3. Onnea syntymäpäivän johdosta! Ai että, ihania herkkuja olet leiponut :)

    VastaaPoista
  4. Nam! Kiitos ohjeista :) Mun mokkapalat meni viimeksi överimakeiksi, joten pitääpä kokeilla tätä reseptiä. Ja juustokakku näyttää ihanalta eri kerroksineen :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos onnitteluista!

    Nuo mokkapalat olivat kyllä aika makeita, mutta sokerin määrää voi varmaan hieman vähentääkin. Tällaiselle herkuttelijalle kyllä maistuivat :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...